Skip to main content

Συλλυπητήρια ΥΠΕΝ για τον θάνατο του Θεμιστοκλή Κουιμτζή

Ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του Θεμιστοκλή Κουιμτζή.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού, καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Θεμιστοκλής Κουιμτζής

«Ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής ήταν  διαπρεπής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  με ειδικότητα στην Περιβαλλοντική Χημεία και μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα  για περίπου 14 χρόνια» αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει:

«Γνώρισα τον συνάδελφο Καθηγητή Θεμιστοκλή Κουιμτζή με αυτή του την ιδιότητα.  

»Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση από την αρχή της γνωριμίας μας η μεγάλη του αφοσίωση και προσήλωση στην ανάπτυξη του Φορέα. Μέχρι πρόσφατα είχαμε συχνή επικοινωνία, γιατί και ως επίτιμος πρόεδρος αγωνιούσε για το πότε θα κυρωθεί το ΠΔ του Αξιού, που προστατεύει θεσμικά το Εθνικό Πάρκο, κάτι για το οποίο είχε δώσει αγώνα όσο ήταν πρόεδρος.

»Στην τελευταία μας επικοινωνία τον διαβεβαίωσα ότι το ΠΔ έχει πλέον περάσει από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και πολύ σύντομα θα κυρωθεί.

»Ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής ήταν πολυσχιδής προσωπικότητα και συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στο επιστημονικό του πεδίο, όσο και στην ανάπτυξη του Φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» καταλήγει η δήλωση του κ. Αραβώση.