Skip to main content

Συλλυπητήρια Τασούλα για την απώλεια του Φίλιππου Πετσάλνικου

Προς τιμήν του εκλιπόντα πρώην προέδρου του κοινοβουλίου, η σημαία της Βουλής θα κυματίζει μεσίστια την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Φίλιππου Πετσάλνικου (δείτε εδώ) εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, έναν έντιμο πολιτικό, πάντα σταθερό και συνεπή στις αξίες και τις πεποιθήσεις του. Αυτοδημιούργητος και ακούραστα εργατικός, ξεκίνησε τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά, την εκλογική του Περιφέρεια, η οποία τον τίμησε επανειλημμένως, εκλέγοντάς τον βουλευτή επί σειρά ετών», αναφέρει το μήνυμά του ο κ. Τασούλας και προσθέτει:

«Ο Φίλιππος Πετσάλνικος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε νευραλγικά αξιώματα, ως Υπουργός, αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής κατά την περίοδο 2009 έως 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, το ήθος, το πάθος της προσφοράς του για το κοινό καλό και η ευθύτητα στην έκφραση των απόψεών του, υπήρξαν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν.  Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Τέλος επισημαίνεται πως προς τιμήν του η σημαία της Βουλής θα κυματίζει μεσίστια την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.