Skip to main content

Συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για τις απώλειες στη Βηρυτό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, όπως μεταξύ άλλων τονίζει, προσεύχεται «όπως Κύριος ο Θεός ημών αναπαύη τας ψυχάς των αθώων θυμάτων».

Τη λύπη του για τις τραγικές απώλειες από την έκρηξη στη Βηρυτό εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.      

Μάλιστα, όπως μεταξύ άλλων τονίζει, προσεύχεται «όπως Κύριος ο Θεός ημών αναπαύη τας ψυχάς των αθώων θυμάτων, παρηγορή τους προσφιλείς κατοίκους της Βηρυτού και φωτίζη τους υπευθύνους διά την δέουσαν αντιμετώπισιν των συνεπειών της τραγικής αυτής συμφοράς».      

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στον Πατριάρχη Αντιοχείας έχει ως εξής:

«Μακαριώτατε και Θειότατε Πατριάρχα της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ, κύριε Ιωάννη, την Υμετέραν Θειοτάτην Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

 Μετά βαθυτάτης οδύνης μετέχομεν εις την τεραστίαν θλίψιν του λαού του Λιβάνου εκ της προσφάτου ολεθρίας εκρήξεως εις την πρωτεύουσαν της χώρας. Εν αδελφική κοινωνία δεόμεθα, όπως Κύριος ο Θεός ημών αναπαύη τας ψυχάς των αθώων θυμάτων, παρηγορή τους προσφιλείς κατοίκους της Βηρυτού και φωτίζη τους υπευθύνους διά την δέουσαν αντιμετώπισιν των συνεπειών της τραγικής αυτής συμφοράς.

Μετ' εξαιρέτου τιμής και βαθυτάτης πάντοτε αγάπης εν Χριστώ τω Κυρίω ημών.

Εν Τιράνοις, τη 5η Αυγούστου 2020

Της Υμετέρας Θειοτάτης Μακαριότητος

αγαπητός εν Αυτώ αδελφός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ