Skip to main content

Συλλυπητήρια του κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Η σοσιαλιστική πολιτική οικογένεια της Ευρώπης στέλνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της.

Το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι θρηνεί τον πρόωρο θάνατο της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 56 ετών.

«Η σοσιαλιστική πολιτική οικογένεια της Ευρώπης στέλνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της. Θα μας λείψει πολύ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε:

«Εκ μέρους του PES, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους της Φώφης Γεννηματά. Η ζωή και η πολιτική της σταδιοδρομία σημαδεύτηκαν από ισχυρές σοσιαλιστικές αρχές και ήταν ένα πολύ σεβαστό μέλος της οικογένειας του PES. Ήταν μια ισχυρή ηγέτης που συγκέντρωσε προοδευτικές δυνάμεις για να προωθήσει την υπόθεση μιας δικαιότερης κοινωνίας.

Μια αφοσιωμένη Ευρωπαία που αγωνίστηκε ακούραστα για μια δικαιότερη Ελλάδα, η Φώφη Γεννηματά έπαιζε πάντα ενεργό ρόλο στην καθοδήγηση του μέλλοντος του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Η διορατικότητα και η ηγεσία της θα λείψουν δυστυχώς από το PES. Η κληρονομιά της δεν θα ξεχαστεί».

Στην ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών επισημαίνονται τα εξής:

«Για δεκαετίες η Φώφη Γεννηματά ήταν μια εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα στην κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ΠΑΣΟΚ που είναι μέλος του PES το 2015 και πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής -ενός συνασπισμού κεντροαριστερών κομμάτων στην Ελλάδα- το 2017. Αφήνει πίσω της μια κληρονομιά αφοσιωμένης δημόσιας υπηρεσίας.

Πρώην βουλευτής Αθηνών, διετέλεσε μεταξύ άλλων υφυπουργός Εσωτερικών, υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πρόεδρος της Υπερνομαρχίας Αθήνας και Πειραιά. Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε στην πολιτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ως υφυπουργός 'Αμυνας.

Ως σημαντικό μέλος της πολιτικής οικογένειας του PES, η Φώφη Γεννηματά συμμετείχε ενεργά σε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου του PES. Πιο πρόσφατα, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής PES ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα στις αρχές αυτού του μήνα.

Η Φώφη Γεννηματά πέθανε χθες στο νοσοκομείο μετά την εισαγωγή της στις 11 Οκτωβρίου».