Skip to main content

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του ΠτΔ για το θάνατο του Χέλμουτ Κολ

Ο εκλιπών υπήρξε κορυφαίος Ευρωπαίος και εμβληματική διεθνής προσωπικότητα, που υπηρέτησε με υποδειγματική συνέπεια, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«O Χέλμουτ Κολ θα μείνει στην ιστορία ως ο ηγέτης της γερμανικής επανένωσης το 1990, την οποία ενέταξε με διορατικότητα στο πλαίσιο της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχοντας, ως μεγάλος ευρωπαίος οραματιστής, πλήρη επίγνωση του κοινού ευρωπαϊκού πεπρωμένου», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του πρώην καγκελαρίου της Ο.Δ. Γερμανίας Χέλμουτ Κολ το οποίο επιδόθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Γερμανία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παυλόπουλος αφού αναφέρει ότι πληροφορήθηκε με ειλικρινή λύπη την εκδημία του πρώην Καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ υπογραμμίζει ότι ο εκλιπών υπήρξε κορυφαίος Ευρωπαίος και εμβληματική διεθνής προσωπικότητα, που διετέλεσε ο μακροβιότερος Καγκελάριος στην ιστορία της Χώρας του, υπηρετώντας την με υποδειγματική συνέπεια και επιτυχία από αυτή την θέση επί δεκαέξι χρόνια.