Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΣΥΛΛΗΨΗ 24 ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Τα 24 άτομα θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα μετά την εισβολή στις 7 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Είκοσι τέσσερα μέλη του «Ρουβίκωνα» συνελήφθησαν από την αστυνομία και θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα μετά την εισβολή στις 7 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου πέταξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό με συνθήματα για τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, χθες το απόγευμα, ομάδα 24 ατόμων, εισέβαλε από την κυρία είσοδο, στο ισόγειο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην περιοχή των Αμπελοκήπων και διασκόρπισαν στο χώρο φυλλάδια.

Ακολούθως 4 εξ αυτών ανήλθαν στον έκτο όροφο, ενώ άλλα μέλη της ομάδας ανήρτησαν από τον πρώτο όροφο στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και στη συνέχεια κατήλθαν όλοι στο ισόγειο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προσήγαγαν το σύνολο των ατόμων (19 άνδρες και 5 γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και σε 20 εξ αυτών για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ