Skip to main content

Σύλληψη ανήλικου διακινητή - Καταδίωξη στην οδό Λαγκαδά (vid)

Ο ανήλικος διακινητής δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του

Στη σύλληψη ενός 17χρονου διακινητή από το Αφγανιστάν προχώρησαν τα ξημερώματα, μετά από καταδίωξη, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης στην οδό Λαγκαδά πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος από το Αφγανιστάν.

Ο ανήλικος, όμως, δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει σε κολωνάκια πεζοδρομίου.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν επτά αλλοδαποί από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε Νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατά την ακινητοποίησή του, ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε κλαπεί πριν τρεις μέρες από την περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, κλοπή και σωματική βλάβη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.