Skip to main content

Συλλήψεις 16 αλλοδαπών και τεσσάρων διακινητών σε Ροδόπη-Έβρο

Στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν δύο διακινητές, ενώ συνέλαβαν άλλους δύο στην ΕΟ Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής.

Συνολικά 16 μετανάστες-πρόσφυγες, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας οι τέσσερις διακινητές που συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Ειδικότερα χθες το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου εντόπισαν και συνέλαβαν δύο διακινητές ενώ μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, επτά μετανάστες-πρόσφυγες. Μάλιστα, ο ένας εκ των διακινητών μετέφερε και τέσσερις συσκευασίες με κατεργασμένο χασίς, συνολικού βάρους 821 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, ακολούθησαν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο όταν ο οδηγός του σε σήμα στάσης από τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα, που μετέφερε εννέα μετανάστες-πρόσφυγες, εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου πραγματοποίησε φθορές σε σταθερά αντικείμενα και αφού προσέκρουσε σε παρτέρι ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός μαζί με το συνοδηγό επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν πεζή. Ο οδηγός του φορτηγού δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης.