Skip to main content

Συλλήψεις και λουκέτα σε Σέρρες, Κατερίνη και Ημαθία για εξυπηρέτηση ανεμβολίαστων

Ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων φαίνεται πως δεν εναρμονίζονται με τα νέα μέτρα στους κλειστούς χώρους και το πληρώνουν ακριβά.

Βαριές καμπάνες επιβλήθηκαν σε καταστήματα της Κεντρικής Μακεδονίας το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, συνελήφθη ο 39χρονος ιδιοκτήτης μαγαζιού νυχτερινής διασκέδασης στις Σέρρες καθώς εντός του χώρου βρέθηκαν τρεις πελάτες χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό. Το μαγαζί θα μείνει κλειστό για επτά ημέρες ενώ επιβλήθηκαν 10.000 ευρώ πρόστιμο στον ίδιο και από 300 ευρώ στους πελάτες.

Συνελήφθησαν ακόμα μια 36χρονη προσωρινά υπεύθυνη και ένας 51χρονος ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στην Κατερίνη καθώς στον χώρο βρέθηκε πελάτης χωρίς πιστοποιητικό. Επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και επταήμερο λουκέτο στο κατάστημα και 300 ευρώ στον πελάτη.

Επταήμερο λουκέτο και 2.000 ευρώ πρόστιμο έπεσε και σε κατάστημα της Ημαθίας για είσοδο δύο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, που θα πληρώσουν από 300 ευρώ.

Χθες, βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις σε επιβάτες οχημάτων, για μη χρήση μάσκας.

Τέλος, ένα άτομο που μπήκε στη χώρα χωρίς πιστοποιητικό από τον Προμαχώνα θα πληρώσει 5.000 ευρώ.