Skip to main content

Σήμερα οι υπογραφές για την εξαγορά της Viva Wallet από την JP Morgan

Η JP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva, Hedosophia (24%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (10%).

Σήμερα εκτός απροόπτου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία εξαγοράς της Viva Wallet από την JP Morgan.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός θα αποκτήσει το 47% περίπου της ελληνικής fintech με τίμημα που ανεβάζει την αποτίμησή της πάνω από τα 1,5 δισ.

Η JP Morgan θα αποκτήσει τα μερίδια που κατέχουν τρία funds στη Viva, Hedosophia (24%), το family office Λάτση (13%) και η Deca (10%). Οι πλειοψηφούντες μέτοχοι και ιδρυτές της Viva X. Καρώνης και Μ. Αντύπας, που έχουν το υπόλοιπο 53% περίπου θα διατηρήσουν το ποσοστό τους και το μάνατζμεντ.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής (οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται εδώ και αρκετούς μήνες και έφτασαν αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση και στο παρελθόν) ο σχεδιασμός προβλέπει να έρθει στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan Τζ. Ντίμον ο οποίος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η Viva Wallet. έχει τραπεζική άδεια σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, κι αυτό ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για την JP Morgan ώστε να τη διεκδικήσει και να εισέλθει σ’ αυτό τον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των fintech.

Εξάλλου χθες ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για δύο σημαντικές εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από αμερικανικές εταιρείες. «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων», έγραψε ο κ. Πατέλης

Πηγή: moneyreview.gr