Skip to main content

Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η ΝΔ

Το μεσημέρι θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Χθες η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απηύθυνε και πάλι έκκληση για την ευρύτερη δυνατή σύμπλευση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης υπερψηφίζουν (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ).

Κατηγόρησε όμως όσους δεν κράτησαν την διαφωνία τους στο σοβαρό επίπεδο που αρμόζει σε ένα τέτοιο νομοθέτημα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους , μίλησαν για «ότι ο καθένας θυμάται για να πάρουν μερικά λεπτά δημοσιότητας», έθεσαν ζητήματα δεδηλωμένης και μίλησαν για μια συμφωνία που δεν την ξέρει κανείς «για και να προκαταλάβουν πολιτικές εξελίξεις που θα ήθελαν να υπάρξουν».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι θα το καταψηφίσουν. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ. Χθες ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής Χρ. Παππάς προκάλεσε σκίζοντας επιδεικτικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια.