Skip to main content

Συμφωνία ΠΑΟΚ με Salfo-Populous για τη μελέτη της Νέας Τούμπας - Παρουσιάζονται την Τρίτη

Ο Δικέφαλος και οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες 24 ώρες

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση του πρότζεκτ «Νέα Τούμπα» με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει με τις εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο της εκπόνησης των μελετών για την ανακατασκευή της έδρας του Δικεφάλου.

Πρόκειται για τις Salfo και Populous και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες 24 ώρες, ώστε την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Τρίτη να υπάρξει επίσημη παρουσίαση των δύο εταιρειών.

Αναφορικά με την Salfo, πρόκειται για μία εταιρεία με δράση στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με γραφεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σερβία, και συνεργάζεται με την Populous η οποία είναι μία κατασκευαστική εταιρεία παγκοσμίου βεληνεκούς. Στα ποδοσφαιρικά γήπεδα τα οποία έχει αναλάβει θα δει κανείς την ανακατασκευή του «Γουέμπλεϊ», το νέο «Ντα Λουζ» το οποίο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα, Νταμόν Λαβελέ, το νέο γήπεδο της Τότεναμ το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για την Αγγλία καθώς και την «Αστάνα Αρένα». Στην Αγγλία έχει αναλάβει επίσης το «Emirates» της Άρσεναλ, όπως και της «Φρεντς Αρένα» στη Στοκχόλμη.

Το 2016 η Salfo ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατατάχθηκε 198η στη λίστα των 225 κορυφαίων μελετητικών και αρχιτεκτονικών εταιρειών τεχνικών έργων του κόσμου, σύμφωνα με το Περιοδικό ENR, και έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών συμβούλου διαχείρισης, ανάπτυξης και μελετών τεχνικών έργων και με κύριο άξονα δραστηριοποίησης τα έργα συγκοινωνιακής υποδομής και μεταφορών, τα κτηριακά και τα λιμενικά έργα.