Skip to main content

Συμφωνία παροχής υπηρεσίων ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς και τον Όμιλο Resolute

Η συμφωνία αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και αποτίμησης ακινήτων καθώς και στη διαχείριση στοιχείων ακινήτων της Πειραιώς

Σε συμφωνία παροχής υπηρεσιών ακινήτων στην Ελλάδα κατέληξαν η Τράπεζα Πειραιώς και ο Όμιλος Resolute Asset Management.

Η συμφωνία αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και αποτίμησης ακινήτων από την Resolute στην Πειραιώς, καθώς και στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και ιδιοχρησιμοποιούμενων και μη κύριων ακινήτων της Πειραιώς στην Ελλάδα.

Η Πειραιώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «θα λάβει σύγχρονες υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων και πρόσβαση στην μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση της Resolute». Από την πλευρά της η Resolute Hellas, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «θα αξιοποιήσει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας, καθώς και των θυγατρικών της εταιρειών που εξειδικεύονται στους τομείς διαχείρισης ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας στην αγορά τεχνολογίας που παρέχει η θυγατρική της, Recognyte, και των προηγμένων υπηρεσιών ακινήτων της REInvest Greece».

«Για την Πειραιώς, η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για περαιτέρω εξοικονόμηση κόστους και στοχευμένη αξιοποίηση των στοιχείων ενεργητικού, επιφέροντας εξοικονόμηση κόστους άνω των 5 εκατ. ευρώ ετησίως», υπογραμμίζεται.

Η Resolute Hellas είναι 100% θυγατρική του Ομίλου Resolute. Η Resolute σκοπεύει να ενσωματώσει πλήρως τις δραστηριότητες και τους εργαζομένους της PREM στις ελληνικές δραστηριότητές της, με στόχο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην Ελληνική αγορά υπηρεσιών ακινήτων, διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η συναλλαγή συνεχίζει την υφιστάμενη μακροχρόνια σχέση της Resolute με τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου μη κύριων ακινήτων του Ομίλου στη Βουλγαρία».

Η UBS Europe SE ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και η δικηγορική εταιρεία Zeya Law Firm ως νομικός σύμβουλος. Η KPMG ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Resolute και η δικηγορική εταιρεία KG Law Firm ως νομικός σύμβουλος.