Skip to main content

Συμφώνησαν σε κοινό ύψος περικοπών οι ομάδες της Serie Α

Οι 19 σύλλογοι του Campionato, πλην της Γιουβέντους, συμφώνησαν σε περικοπή 1/3 των αποδοχών, σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν.

Σε συμφωνία για το ύψος των περικοπών σε ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και υπαλλήλους, κατέληξαν οι ομάδες της Serie Α, μετά τη σημερινή -εξ αποστάσεως- συνέλευσή τους.

Οι 19 σύλλογοι του ιταλικού πρωταθλήματος (πλην της Γιουβέντους, η οποία έχει ήδη καταλήξει σε εσωτερικό διακανονισμό) συμφώνησαν σε περικοπή 1/3 των αποδοχών, σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν, και 1/6 των μισθών, αν οι αγώνες ξαναρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η σημερινή συμφωνία, βέβαια, σηματοδοτεί απλώς ότι οι 19 σύλλογοι θα τηρήσουν κοινή στάση, καθώς δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των παικτών.

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της Serie A, η γενική συνέλευση περιορίστηκε να επαναλάβει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την UEFA και την ιταλική ομοσπονδία και ότι βούληση των ομάδων είναι η επιστροφή στα γήπεδα και η ολοκλήρωση της χρονιάς, χωρίς κανένα ρίσκο και μόνο όταν το επιτρέψουν η υγειονομική κατάσταση στη χώρα και οι αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις.