Skip to main content

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμου Θεσσαλονίκης και Ερυθρού Σταυρού

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου το μεσημέρι οι υπογραφές για τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υπογραφεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας, αναφορικά με την οργάνωση και υλοποίηση δραστηριοτήτων προσανατολισμού και ένταξης, καθώς και επίσημων διαδικασιών παραπομπής του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, θα υπογραφεί από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρο Λεκάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Δέντσορα.

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθμ. 1604/12-11-2018 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, βάσει των καταστατικών του δεσμεύσεων, φροντίζει για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κέντρο  Ένταξης Μεταναστών, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες, ανάλογα με την ομάδα στόχο, με σκοπό την υλοποίηση  ευρέως φάσματος δράσεων ένταξης σε τοπικό επίπεδο, με έμφαση στους τομείς απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας, προστασίας και πρόνοιας, κοινωνικής ασφάλισης και διαπολιτισμικής μεσολάβησης/διερμηνείας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στην παροχή ποικίλων υπηρεσιών (ιατρονοσηλευτικές, κοινωνικές) στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, λειτουργεί  στη Θεσσαλονίκη, από το Δεκέμβριο του 2017, το Πολυδύναμο  Κέντρο Προσφύγων και Μεταναστών το οποίο στεγάζεται στην συμβολή των οδών  Ίωνος Δραγούμη και Χ. Βαμβακά.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας αγαστή συνεργασία και σταθερή και αξιόπιστη παρουσία στην ανακούφιση και στήριξη των ευπαθών ομάδων και την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων, αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται συλλογικά κατά αρμοδιότητα φορέων, οι αυξημένες ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού πληθυσμού στην πόλη μας», καταλήγει η ενημέρωση του δήμου.