Skip to main content

Σιμόπουλος: Εμφυλιοπολεμικός ο λόγος του Κουράκη στην Πορεία Μνήμης

Ο κ. Κουράκης χρησιμοποίησε εμφυλιοπολεμικό λόγο που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, είπε ο γενικός γραμματέας.

Για διχαστικό λόγο κατηγόρησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος τον Αναστάσιο Κουράκη αναφορικά με την ομιλία του τελευταίου στην Πορεία Μνήμης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. 

«Δεν θέλησα χθες να χαλάσω το εξαιρετικό κλίμα της Πορείας Μνήμης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης «χέρι-χέρι» με εκατοντάδες Χριστιανούς συμπολίτες. Άφησα να περάσει μια ημέρα για να καυτηριάσω τον λόγο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη. Ο κ. Κουράκης, λοιπόν, ομιλώντας μάλιστα ως εκπρόσωπος της ελληνικής Βουλής και με αφορμή την μετονομασία της οδού Χρυσοχόου σε οδό Αλμπέρτου Ναρ, χρησιμοποίησε συνθήματα και εμφυλιοπολεμικό λόγο που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Ευτυχώς είχε προηγηθεί ο ανθρωπιστικός, ενωτικός και εμπνευσμένος λόγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης κ. Σαλτιέλ που έδωσε και τον τόνο στην εκδήλωση», τόνισε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.