Skip to main content

Σιμόπουλος για Νέα Τούμπα: Χαιρετίζω τη δέσμευση Σαββίδη-Πιέζω για Καυτανζόγλειο

Η δημόσια ανταλλαγή απόψεων μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων ακόμη και όταν γίνεται σε υψηλούς τόνους, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ

Πιέζω προσωπικά να επιταχυνθεί η διαδικασία για το ζήτημα της μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, ώστε να υλοποιηθεί το πρότζεκτ Νέα Τούμπα, τονίζει σε δήλωσή του για το θέμα ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

Αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, Ιβάν Σαββίδης, ο κ. Σιμόπουλος σημειώνει πως χαιρετίζει τη δέσμευσή του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου μόλις υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στην περιοχή της Τούμπας.

«Χαιρετίζω τη δέσμευση του Ιβάν Σαββίδη ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου μόλις υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στην περιοχή της Τούμπας. Τονίζω, επίσης, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το Π.Δ. θα υπογραφεί εντός της χρονιάς. Για το θέμα του Καυτανζογλείου πιέζω και προσωπικά να επιταχυνθεί η διαδικασία», αναφορικά.

«Οφείλω να τονίσω ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δε μπορεί να αφορά επενδύσεις ερασιτεχνικών σωματείων (το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη). Ούτε χρησιμοποιήθηκε για το γήπεδο της ΑΕΚ ούτε προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί για έργα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις αναπλάσεις. Θα ήθελα, ακόμη, να γίνει γνωστό ότι τόσο η Λεωφόρος, όσο και ο Βοτανικός ανήκουν στο δημόσιο. Ο Παναθηναϊκός είναι ο παραχωρησιούχος. Η περίπτωση του ΠΑΟΚ ταιριάζει με αυτή της ΑΕΚ. Εκεί, η περιφέρεια Αττικής επιχορηγεί τον ερασιτέχνη με 20 εκατομμύρια ευρώ και οι επενδυτές βάζουν 45 εκατομμύρια ευρώ δωρίζοντας τα, ουσιαστικά, στον ερασιτέχνη. Αν υπάρχει σχετική συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ, του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και φυσικά της Περιφέρειας μπορεί να προχωρήσει και για τη Νέα Τούμπα κάτι ανάλογο», προσθέτει.

Τελικά, καταλήγει ο κ. Σιμόπουλος, «η δημόσια ανταλλαγή απόψεων μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων ακόμη και όταν γίνεται σε υψηλούς τόνους».