Skip to main content

Σιμόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκώφευσε στις εκκλήσεις του δήμου Παύλου Μελά

Για αντιπλημμυρικά έργα που ενέκρινε η κυβέρνηση Σαμαρά και δεν προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καταλογίζει ο βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος για τις χθεσινές καταστροφές που υπέστησαν περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε από το 2014 την διατεθείσα πίστωση 900.000 ευρώ για «καθαρισμό φρεατίων και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων Δυτικής περιοχής αρμοδιότητας ΕΥΔΕ ΥΑΕΛΜΠΘ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμόπουλος.

Αναλυτικά το σχόλιο του βουλευτή:

«Μετά τη χθεσινή νεροποντή πλημμύρισαν οι περιοχές της Νικόπολης και των Ανθοκήπων Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε υποδομές και νοικοκυριά.

Η κατάσταση αυτή έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Υπουργείο Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν προχώρησε από το 2014 την διατεθείσα πίστωση 900.000€ για «καθαρισμό φρεατίων και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων Δυτικής περιοχής αρμοδιότητας ΕΥΔΕ ΥΑΕΛΜΠΘ» και το έργο «Κατασκευή Δικτύου Όμβριων Περιοχής Νικόπολης» (επισυνάπτεται η απόφαση του 2014).
Παράλληλα, εκώφευσε στις συνεχείς εκκλήσεις-αιτήματα του Δήμου Παύλου Μελά για οριστική επίλυση του προβλήματος. Περιμένω τους, κατά τα άλλα, λαλίστατους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν επισήμως.

Είμαι σίγουρος, τέλος, ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν όσα έργα είναι ώριμα, διαθέτοντας τις κατάλληλες πιστώσεις, ενώ θα φροντίσουν να ολοκληρωθούν γρήγορα οι μελέτες και για τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε να δημοπρατηθούν και αυτά άμεσα».