Skip to main content

Σιμόπουλος: Ο Σπίρτζης σταμάτησε τα αντιπλημμυρικά έργα της Ευκαρπίας

Για εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «να μην προχωρήσει κανένα έργο της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων» έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ.

Πυρά κατά του τέως υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη εξαπέλυσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

«Στις 29.10.2014 είχα βάλει υπογραφή για 3.813.000 ευρώ για κατασκευή του Δικτύου Ομβρίων της Νικόπολης Ευκαρπίας και τον Δεκέμβριο του 2014 άλλα 900.000 ευρώ τον καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής μεταξύ αυτών και το Δενδροποτάμου στο ύψος των Ανθόκηπων της Ευκαρπίας που βούλιαξαν χθες! Μιλάμε για τον ορισμό της κωλυσιεργίας από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, επί κ. Σπίρτζη. Πρέπει να απολογηθούν!». δήλωσε μιλώντας στο Radio North 98.0 ο βουλευτής της ΝΔ.

«Θα σας στείλω και όλα τα έγγραφα», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος. «Έτοιμο έργο, εξασφαλισμένοι πόροι. Η μόνη εξήγηση που ακούστηκε γι` αυτή την απόφαση εκείνη την περίοδο, ήταν η εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ… να μην προχωρήσει κανένα έργο της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων».

Στο δε ερώτημα, κατά πόσον μια τέτοια στάση Υπουργού καθιστά το Δημόσιο ευάλωτο ακόμα και σε δικαστικές προσφυγές και διεκδικήσεις από τα θύματα πλημμυρών που  κινδύνεψαν και είδαν τη τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ο κ. Σιμόπουλος σημείωσε: «Πιθανότατα θα είχαν δίκιο κάποιοι να προσφύγουν, αλλά δεν ξέρω αν και πότε θα δικαιωθούν…»

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.