Skip to main content

Σιμόπουλος: Επίμονη θέση μου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τη χώρα που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ως μια μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία είχε προτείνει ο ίδιος στο παρελθόν χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος την απόφαση Μητσοτάκη να θεσμοθετηθεί κυβερνητική θέση υφυπουργού πολιτικής προστασίας που θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο.

«Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τη χώρα μας ικανή να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει καλύτερα όχι μόνο φαινόμενα όπως του κορωνοϊού, αλλά και τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος

«Λόγω της εμπειρίας μου από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων και τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς, η δημιουργία της αποτελούσε διαχρονικά μία επίμονη πρόταση μου», επισημαίνει ο βουλευτής, τονίζοντας παράλληλα ότι πιθανώς στο μέλλον να πρέπει να αναλάβει και το συντονισμό των δράσεων αποκατάστασης που έχουν ούτως η άλλως οριζόντιο χαρακτήρα.

«Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκολότερα πρωτόκολλα ενεργειών και η πολιτεία να αποκτήσει θεσμική μνήμη στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και υγειονομικών κρίσεων. Στην αχανή Ρωσία, μάλιστα, υπάρχει αυτόνομο υπουργείο», καταλήγει ο βουλευτής.