Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

Σύμβαση για τη μελέτη βελτίωσης της 4ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης Ωραιοκάστρου υπέγραψε σήμερα η Βούλα Πατουλίδου με τον Παντελή Τσακίρη

Προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη βελτίωσης της 4ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης Ωραιοκάστρου υπέγραψε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 150.000 ευρώ και εντάσσεται στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021.

Η υλοποίηση της μελέτης κρίνεται αναγκαία και αφορά σε διαπλάτυνση του τμήματος της οδού που διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γαλήνης, όπως επίσης και τη δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν προκειμένου να αποκτήσει ίδια χαρακτηριστικά με όλο τον υπόλοιπο άξονα.

Σκοπός είναι οι οδικές μεταφορές να γίνουν ασφαλέστερες για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή.

Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα δημιουργηθεί πεζογέφυρα για την σύνδεση των δύο τμημάτων του οικισμού Γαλήνης στη θέση του Δημοτικού Σχολείου.

Η μελέτη αφορά στη δημιουργία πέντε ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε σημεία υψηλού κινδύνου όπου υπάρχει συχνή έξοδος από την επαρχιακή οδό 4 σε κάθετες οδούς.

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αξιοποιούμε διαθέσιμους πόρους προς όφελος των πολιτών, στους οποίους οι κατά τόπους Δήμοι της Θεσσαλονίκης προικοδοτούν έργα που αφορούν πρωτίστως την ασφάλεια των κατοίκων. Η συνεργασία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με όλους τους Δήμους αποδίδει καρπούς διαμορφώνοντας συνθήκες που κάνουν το τόπο μας σύγχρονο, λειτουργικό με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».

«Σε συνεργασία με την ΠΚΜ, με την Aντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ κ. Πατουλίδου, θέτουμε σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο, την κατασκευή του δρόμου της Γαλήνης, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς αφορά στην ασφαλή χρήση ενός οδικού άξονα, όπου δυστυχώς έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο οι οδηγοί, αλλά και οι πεζοί  θα μετακινούνται με ασφάλεια. Συνεργαζόμαστε στενά με την ΠΚΜ και δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του τόπου μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ