Skip to main content

Σύμβαση παραχώρησης χώρου του «Αυλώνα» για στέγαση εκπαιδευομένων από τα ΗΑΕ

Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση, έναντι αντιτίμου, εκτάσεως 88.349 τ.μ. στο στρατόπεδο «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής για μια δεκαετία.

Στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης παραχώρησης για τη στέγαση εκπαιδευομένων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε χώρο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) έδωσε το παρών την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του διευθυντή του ΤΕΘΑ, αντιστράτηγου εα Αντωνίου Κονδύλη, και του ακολούθου άμυνας των ΗΑΕ στην Ελλάδα, ταξιάρχου Γιασίμ Σουράφα, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα, Σουλεϊμάν Χαμίντ Αλμαζρούι.

Προβλέπει την παραχώρηση, έναντι αντιτίμου, εκτάσεως 88.349 τ.μ. στο στρατόπεδο «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής για μια δεκαετία, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη στέγαση και εξυπηρέτηση εκπαιδευομένου προσωπικού των ΗΑΕ στην ΕΑΒ ΑΕ.

Οι εγκαταστάσεις που θα αναγερθούν θα είναι σύμφωνες με την κείμενη εθνική νομοθεσία και μετά την πάροδο του εδαφονομίου των 10 ετών (ή της παράτασης που αμοιβαίως συμφωνηθεί) θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ.

Η υπογραφή της σύμβασης με ξένο κράτος πραγματοποιείται από το ΤΕΘΑ για πρώτη φορά κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.