Skip to main content

Συμβολική παρέμβαση για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου το Σάββατο

Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Πολιτιστική Κληρονομιά διοργανώνει το Σάββατο τη δράση με τίτλο «Τα αρχαία δεν πάνε περίπατο: Σας βλέπουμε!».

Συμβολική εικαστική δράση-παρέμβαση στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης με στόχο τη διαμαρτυρία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων διοργανώνει το Σάββατο η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η δράση αυτή με τίτλο «Τα αρχαία δεν πάνε περίπατο: Σας βλέπουμε!» θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο,από τις 11:00 έως τις 14:00 στο σταυροδρόμι Βενιζέλου με Εγνατία.

Αναλυτικά το κείμενο της εκδήλωσης, όπως αναρτήθηκε στο Facebook:

«Μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου, η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 συμβολική εικαστική δράση-παρέμβαση στον Σταθμό Βενιζέλου με στόχο τη διαμαρτυρία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αν και για λόγους δημόσιας υγείας η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Πολιτιστική Κληρονομιά, δεν οργανώνει άμεσα την μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση που προγραμμάτιζε, δηλώνει ξεκάθαρα ότι παραμένει σταθερή στις θέσεις της και τα μέλη της βρίσκονται σε εγρήγορση. Θέμα της παρέμβασης είναι η δημιουργία στην περίφραξη του Σταθμού Βενιζέλου ενός μεγάλου πάζλ από φωτογραφίες και σχέδια από μάτια που συμβολίζουν την παρουσία και την εγρήγορση της Κίνησης στο θέμα των αρχαίων. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που αναγνωρίζουν τη σημασία της in situ διατήρησης των αρχαίων και αγωνίζονται γι αυτό, να περάσουν από το ιστορικό σταυροδρόμι το Σάββατο μεταξύ 11.00 και 14.00 και να γεμίσουμε την περιοχή με τα “μάτια” που παρακολουθούν και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα της απόσπασης και της καταστροφής της ιστορικής μνήμης της πόλης μας».