Skip to main content

Συμβολικός αποκλεισμός με τρακτέρ από αγρότες στον Τύρναβο (vid)

Tο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την πώληση του χύμα τσίπουρου, φαίνεται ότι οδήγησε αρκετούς αγρότες στο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Περίπου 100 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της εισόδου προς τον Τύρναβο, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με το onlarissa πρόκειται για τη μοναδική αξιόλογη κινητοποίηση στον νομό, αφού στα Φάρσαλα το μπλόκο δεν έγινε ποτέ λόγω μη συμμετοχής αγροτών, ενώ ίδια εικόνα επικρατεί και στον Πλατύκαμπο όπου νωρίς το μεσημέρι τα τρακτέρ ήταν λιγότερα από δέκα.

Αναλυτικότερα, με μία λιτή ανακοίνωση όπου αναφέρεται πως “η προσπάθεια απέτυχε”, εκ μέρους των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Χρήστος Αδαμόπουλος και ο υπεύθυνος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτης Αλειφτήρας, ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας τη ματαίωση της προαναγγελθείσας κινητοποίησης για την επαρχία Φαρσάλων.

Αντίστοιχα, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, μόλις έξι  αγρότες με τα τρακτέρ τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτοσυνδικαλιστών.

Ωστόσο, στην περιοχή του Τυρνάβου το σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με την πώληση του χύμα τσίπουρου, φαίνεται ότι οδήγησε αρκετούς αγρότες στο να πάρουν το αγροτικό τους μηχάνημα και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.