Skip to main content

Συμβουλευτική ιατρική εξ αποστάσεως από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιούνται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υγείας εξ αποστάσεως θα προσφέρονται στους πολίτες του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με τους Γιατρούς του Κόσμου και την BookingClinic.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρωτοβουλία αυτή, που έρχεται να προστεθεί στις πλούσιες δράσεις που αναπτύσσονται στον δήμο Θεσσαλονίκης παράλληλα με τα δημοτικά του ιατρεία, εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποιούνται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι πολίτες μέσω της πλατφόρμας της BookingClinic κλείνουν ηλεκτρονικά το τηλε-ραντεβού τους στο www.bookingclinic.com με έναν ειδικό από τους Γιατρούς του Κόσμου και συζητούν το ιατρικό θέμα που τους απασχολεί. Λαμβάνουν έτσι μια πρώτη εκτίμηση αλλά και καθοδήγηση από τον γιατρό, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και επαφές σε δομές υγείας. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες προστατεύονται από την έκθεση στην πανδημία και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι διαθέσιμες ειδικότητες των Γιατρών του Κόσμου είναι αυτές του Παθολόγου, Ψυχιάτρου, Δερματολόγου, Πνευμονολόγου, Παιδιάτρου, Γυναικολόγου, Γαστρεντερολόγου, ΩΡΛ, Φυσίατρου και Οδοντιάτρου. Τα ραντεβού διεξάγονται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 17:00.

Οι δράσεις που αναπτύσσονται έχουν ως σκοπό την υποστήριξη των πολιτών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας καθώς και την παροχή συμβουλευτικής υγείας σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας.