Skip to main content

Σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσης του δήμου Θεσσαλονίκης για τον κορωνοϊό

Το δικό του «Σχέδιο Δράσης» για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού έχει καταρτίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Αρμόδιος συντονιστής ο Αηδονόπουλος

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης εξαιτίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε συγγενικά πρόσωπα εργαζομένων του δήμου, στο ληξιαρχείο και στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μίμης Φωτόπουλος, άμεσα έγιναν τεστ Covid στους συγκεκριμένους εργαζόμενους οι οποίοι τελικά ήταν αρνητικοί στον ιό.

«Ωστόσο οι εν λόγω εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ επεκτείνουμε τους ελέγχους – τεστ και σε άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι θα περιορίσουμε οποιαδήποτε μετάδοση της νόσου», υπογράμμισε ο κ. Φωτόπουλος. Τεστ θα διενεργούνται στη Βίλα Πετρίδη και σε άλλα κέντρα του ΕΟΔΥ που λειτουργούν σε συνεργασία με τον δήμο για τη διενέργεια τεστ ανίσχευσης κορωνοϊού.

Άμεσα έγιναν και οι απαραίτητες απολυμάνσεις τόσο στο χώρο του δημαρχείου, όσο και στα γραφεία της Δ΄ δημοτικής κοινότητας. «Έχουμε όλα τα μέτρα, θερμομέτρηση στην είσοδο του δημαρχείου, αύριο τοποθετείται και γραφείο όπου θα γίνεται καταγραφή όσων εισέρχονται στο δημαρχείο. Θα χρησιμοποιούνται μάσκες παντού, ενώ παράλληλα θα συνεχιστούν και οι απολυμάνσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας.

Σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσης του δήμου Θεσσαλονίκης

Το δικό του «Σχέδιο Δράσης» για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού έχει καταρτίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του «Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος για τους Χώρους Εργασίας του Δημόσιου Τομέα », που εξέδωσε 1η Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ.

Συντονιστής διαχείρισης COVID-19 με απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα ορίστηκε ο αντίδημαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, με αναπληρωτή τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, οι οποίοι είναι και οι δύο γιατροί.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Αηδονόπουλος, το Σχέδιο Δράσης, το οποίο συμμορφώνεται με το Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρούσματος για τους Χώρους Εργασίας του Δημόσιου Τομέα και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, πρόκειται να αναρτηθεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης εισόδου και μετάδοσης του κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους, η διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 σε εργαζόμενους της κάθε οργανικής μονάδας και η άμεση ανταπόκριση σε κάθε θέμα που θα ανακύπτει και τη σωστή τήρηση των μέρων, την ενημέρωση του προσωπικού και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου εργασίας για τους υπαλλήλους και το κοινό. Βασική υποχρέωση είναι η λήψη κάθε μέτρου που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και οι τρίτοι, που τυχόν παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας, από κάθε κίνδυνο που μπορεί να απειλήσει την υγεία τους», επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Τέλος, αναμένεται να προετοιμαστεί χώρος υποδοχής πιθανού κρούσματος COVID, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση αυτού και αποφυγή της διασποράς του ιού.