Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ - «ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΡΙΑ»

Αστυνομικές ενισχύσεις και από την Περιφέρεια για τη μεγάλη πορεία των αντιεξουσιαστών το Σάββατο - Ανησυχία και οδηγίες προστασίας από τον ΕΣΘ

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές εν όψει τις αυριανής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη ομάδων αντιεξουσιαστών, η οποία έχει πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά και θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στην Καμάρα.

Η κινητοποίηση του αναρχικού χώρου έρχεται ως οργανωμένη μορφή αντίδρασης στην πρόσφατη εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, της 2ης κατάληψης εντός του Ιδρύματος που είχε την ίδια τύχη αλλά και σε μια σειρά άλλων επεμβάσεων της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τελευταίες επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθουν αναρχικοί από Αθήνα και Λάρισα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο και από άλλες πόλεις, προκειμένου να συμμετέχουν στην πορεία αλληλεγγύης για την εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού.

Ο αριθμός των ατόμων που πρόκειται να συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη παραμένει γρίφος, ωστόσο το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει ήδη καταστρώσει το επιχειρησιακό του σχέδιο.

«Υπάρχει σχεδιασμός για την οποιαδήποτε συγκέντρωση γίνει προκειμένου και να περιφρουρηθεί και να αποφευχθούν τυχόν έκνομες ενέργειες, και αν υπάρχει ανάγκη να παρέμβει η Αστυνομία» επισημαίνoυν στη Voria.gr πηγές από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν αστυνομικές δυνάμεις και από την Περιφέρεια προκειμένου να συνδράμουν ανάλογα με τον μέγεθος της συγκέντρωσης, ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα υπάρχει και ελικόπτερο προκειμένου να δώσει εφόσον χρειαστεί εικόνα από ψηλά αλλά και το υδροφόρο όχημα της αστυνομίας, η Αύρα, που χρησιμοποιήθηκε στα επεισόδια της επετείου για το Πολυτεχνείο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Τροχαία δεν έχει εκδώσει κάποιες ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για αύριο, όπως συνηθίζεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ανησυχία στον εμπορικό κόσμο

Προβληματισμός επικρατεί στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την αυριανή συγκέντρωση και τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων.

Για τον λόγο αυτόν η διοίκηση του ΕΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προστασίας προς τους καταστηματάρχες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν πληροφόρησης που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σας γνωρίζουμε ότι, το προσεχές Σάββατο (15/01/2022) ώρα 13:00, στην πλατεία Καμάρας, με πρωτοβουλία ατόμων του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου της πόλης μας, και με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του Α.Π.Θ. που έλαβε χώρα την 31-12-2021, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – πορεία «αλληλεγγύης στις καταλήψεις», η οποία θα έχει «Πανελλαδικό» χαρακτήρα.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσ/νίκης (Γ.Α.Δ.Θ.), στο πλαίσιο της κύριας αποστολής τους για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, θα λάβουν τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα με σκοπό την αποτροπή εκδήλωσης εκνόμων ενεργειών ή εν γένει αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και με σκοπό την αποτροπή κάθε έκνομης ενέργειας, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους, με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα.

Ακολούθως, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

1. Απομακρύνετε πάσης φύσεων υλικά ή απορρίμματα βρίσκονται μπροστά στα καταστήματα, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από διαδηλωτές και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές

2. Ενεργοποιήστε τα στόρια ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

3. Ανεβάστε τις τέντες των καταστημάτων σας.

Τα παραπάνω αποτελούν γενικές συμβουλές για την ασφάλεια όλων με σκοπό να αποτρέψουν ή να προλάβουν ανεπιθύμητες ενέργειες εις βάρος των επιχειρήσεων αλλά και για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθούν εγκληματικές ενέργειες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ