Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλίες για το «Παλατάκι» μέσα στο καλοκαίρι

Σε συνάντηση με την Κίνηση Πολιτών για το Παλατάκι η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη αποκάλυψε πως θα υπάρξουν εξελίξεις το καλοκαίρι

Το αίτημα πολιτών να σωθεί το εμβληματικό «Παλατάκι» που βρίσκεται στο μικρό έμβολο του Θερμαϊκού, στα όρια του δήμου Καλαμαριάς, και να μετατραπεί σε έναν όμορφο και χρήσιμο χώρο για την ευρύτερη περιοχή, υπέβαλε στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, δια της Διευθύντριας του Γραφείου Βόρειας Ελλάδας του πρωθυπουργού, κ. Μαρίας Αντωνίου, αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας Πολιτών με την επωνυμία “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ”.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ.Αντωνίου στο Διοικητήριο, η αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών, αποτελούμενη από τους Νικόλαο Καρακώστα, πρόεδρο των Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων, Αντώνιο Ματράκα, Στρατηγό ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και Χαράλαμπο (Μπάμπη) Γιαννακίδη, δημοσιογράφο, ανέπτυξε το σκεπτικό της πρότασής τους. Επίσης, παρέδωσαν επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό, στην οποία παρουσιάζεται συνοπτικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το «Παλατάκι» και διατυπώνονται σκέψεις και προτάσεις για τη διάσωση και τη χρήση του.



Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Το ΠΑΛΑΤΑΚΙ είναι ένα κτήριο διατηρητέο το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια είναι απροστάτευτο, εγκαταλελειμμένο και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Η πραγματικότητα είναι πως ρημάζει και από εμβληματικό σημείο αναφοράς της πόλης έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε ερείπιο, με κίνδυνο να καταρρεύσει. (…) Κύριε Πρωθυπουργέ, το ΠΑΛΑΤΑΚΙ μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει ένας όμορφος και χρήσιμος χώρος για την ευρύτερη περιοχή. Ένας ξεχωριστός χώρος πολιτισμού, φιλοξενίας εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, χώρος έναρξης συνεδρίων, χώρος απονομής βραβείων, χώρος υποδοχής προσκεκλημένων και ασφαλώς να στεγάσει τα γραφεία του κ. Πρωθυπουργού, του κ. Περιφερειάρχη, της Π.Ε.Δ. Θα μπορούσε ακόμη να φιλοξενεί δραστηριότητες που θα αποφέρουν οικονομικό όφελος υπέρ της συντήρησης του ίδιου του κτηρίου».



Ενημερώνοντας την κ.Αντωνίου, οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ” έθεσαν τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας (επιστημονικές και ανθρώπινες) στη διάθεση κάθε προσπάθειας που θα αποσκοπεί, όπως είπαν, στη διάσωση του ιστορικού κτηρίου.

Η κ.Αντωνίου επέδειξε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα ενώ μετέφερε το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, τόσο το συγκεκριμένο ακίνητο όσο και όλα τα θέματα που συνδέονται με το αναπτυξιακό μέλλον της Θεσσαλονίκης. Αποκάλυψε μάλιστα ότι σύντομα, εντός του καλοκαιριού, θα προκύψουν πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στη συντήρηση του ακινήτου και του περιβάλλοντος χώρου, δίχως όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.