Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΖΑΕΦ - ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών - Οικονομία και εμπόριο ανάμεσα στα θέματα συζήτησης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διμερής συνεργασία στην οικονομία, τις επενδύσεις, το εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, καθώς και η καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter. Εξετάσθηκαν επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι. Στην ατζέντα βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η διμερής συνεργασία, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ