Skip to main content

Συνάντηση Δήμα-Αντωνίου για τις επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας συναντήθηκε η επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, είχε η επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου.

«Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα μεγάλα project, που σχεδιάζει  και υλοποιεί η Κυβέρνηση και αφορούν σε σημαντικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, να γίνει ένας κόμβος έρευνας και καινοτομίας, όχι μόνο για την χώρα αλλά για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου:

«Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στηρίζουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών και των ερευνητικών κέντρων στην πράξη και όχι στα λόγια. Η αποτελεσματική διασύνδεση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας είναι στις προτεραιότητές μας και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα.

«Αξιοποιώντας τη γνώση και το ταλέντο τους δημιουργούμε προτιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε η κ. Αντωνίου.