Skip to main content

Συνάντηση Δήμου Θεσσαλονίκης με Lime - Μπαίνουν κανόνες στα πατίνια

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των κ.κ. Κούπκα, Δημητριάδη και Δαγκλή με τους εκπροσώπους της Lime για τη σωστή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών.

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών «Lime» είχαν σήμερα δύο αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, Οικονομικών Μιχάλης Κούπας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να θεσπιστούν, σε συνεννόηση με τους δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, κανόνες λειτουργίας, ασφάλειας και καλής χρήσης για τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια.

Στη συνάντηση εκτός από τους εκπροσώπους της εταιρείας από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, παρευρέθηκε και ο mananger της «Lime» για Ελλάδα και Ιταλία Alessio Raccagna.

Οι τρεις εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής τόνισε στην εταιρεία ότι επεξεργάζονται ένα πλαίσιο κανόνων λειτουργίας και ασφάλειας των ηλεκτρικών πατινιών, προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η εικόνα στην πόλη.  

Συγκεκριμένα, τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του δήμου για την επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θέμα το οποίο είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου απαιτείται άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Lime σημείωσαν ότι η μοναδική πόλη που αυτή τη στιγμή πληρώνουν τέλη είναι το Παρίσι.

Παράλληλα, τους ζητήθηκε να τοποθετούνται τα ηλεκτρικά πατίνια σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία θα καθοριστούν μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών.  Στα σημεία αυτά θα υπάρχει οριοθέτηση και διαγράμμιση. «Μπορούμε να επιβάλλουμε πρόστιμα αλλά στόχος μας είναι να θεσπιστούν κανόνες», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα των ηλεκτρικών πατινιών που έχουν πεταχτεί μέσα στο Θερμαϊκό κόλπο. «Οι εκπρόσωποι της Lime ήταν θετικοί στο να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια για να καθαριστεί ο κόλπος και είπαν πως θα συμμετέχουν με σκάφος και αυτοδύτες», σημείωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.  

Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει μια καμπάνια με την προβολή video για τη σωστή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών.

Τις επόμενες ημέρες οι αντιδήμαρχοι του δήμου θα έχουν συνάντηση και με την Hive, τη δεύτερη εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά πατίνια.