Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ITALGAS ΚΑΙ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Συνάντηση Italgas και ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Μιλάνο και Τορίνο - Δοκιμαστικός έλεγχος τον Νοέμβριο στο δίκτυο της ΕΔΑ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Συνάντηση εργασίας στο Μιλάνο και το Τορίνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Italgas προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών “Digital Factory” της Italgas, την εταιρεία leader στη διανομή φυσικού αερίου στην Ιταλία και την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Στον χώρο αυτό δίδεται η ευκαιρία σε ομάδες πολλαπλών λειτουργιών να αναπτύξουν ιδέες και καινοτόμες λύσεις στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Ο κ. Μπακούρας στο ολοκληρωμένο κέντρο εποπτείας της Italgas στο ΤορίνοΟ κ. Μπακούρας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τα θέματα συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η Italgas και αφορούν στην ψηφιοποίηση των εταιρικών διαδικασιών, με γνώμονα την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών. Δήλωσε ότι συνεχίζεται δυναμικά η συνεργασία των εταιρειών που στόχο έχει τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προς τους τελικούς καταναλωτές και τους χρήστες διανομής. Όπως τόνισε «τα αποτελέσματα από τη διεύρυνση των συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν στους τομείς των πληροφοριακών συστημάτων, του smart metering, της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης δικτύου, άμεσης επέμβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα ωφελήσουν όχι μόνο την ίδια την Εταιρεία, αλλά ολόκληρη τη χώρα…». Τέλος συμπλήρωσε ότι, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, προετοιμάζεται η πρόταση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που θα υποβληθεί προς τη ΡΑΕ για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με τους «έξυπνους» μετρητές.

Το όχημα ανίχνευσης διαρροών αερίου Picarro Surveyor


Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «με επίκεντρο τη διαρκή ενίσχυση των επιπέδων ασφαλείας, την αδιάλειπτη παροχή και την αξιόπιστη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστικός έλεγχος στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία». Η ενέργεια αυτή θα υλοποιηθεί μέσω της εξελιγμένης μεθόδου ανίχνευσης διαρροών αερίων με το όχημα Picarro Surveyor. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είναι έως χίλιες φορές πιο ευαίσθητη και γρήγορη από τις παραδοσιακές, κατά την οποία γίνεται αυτόματη ψηφιακή χαρτογράφηση και εμφάνιση αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που διασφαλίζει την ταχύτερη και ακριβέστερη ανίχνευση διαρροών. «Η συνεργασία με τις εταιρείες Italgas και Picarro για την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας έχει στόχο την ολική μετάβαση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ