Skip to main content

Συνάντηση Γεωργιάδη-Μέτιου: Λύνεται μέσω της ΕΦΕΠΑΕ το θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της ΔΕΣΜΟΣ

Με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, με τον οποίο συζητήσαμε για τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της ΔΕΣΜ-ΟΣ (Διαχειριστική Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Με κοινή συναίνεση, βρίσκουμε λύση μέσω ΕΦΕΠΑΕ για να μην χαθούν τα χρήματα και να λάβουν οι δικαιούχοι όσα δικαιούνται».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης, κ. Μέτιος επισήμανε:

«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ μέσω της ΕΦΕΠΑΕ, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει. Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων.

Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη».