Skip to main content

Συνάντηση για ανάπλαση της εισόδου Επανομής και την ύδρευση Περαίας–Ν. Επιβατών

Την Τετάρτη συζητούνται τα θέματα του δήμου Θερμαϊκού στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Όπως και η αξιοποίηση του στρατοπέδου Μ. Αλεξάνδρου.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Μητράκα, είχε σήμερα ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του οργάνου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συζητούνται δυο σημαντικά ζητήματα για το δήμο.

Ο κ. Τσαμασλής υπέβαλε αίτημα προς τον κ. Μητράκα Θεόδωρο να συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της εργοταξιακής σήμανσης για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου – Επανομής για την εκτέλεση των εργασιών ανάπλασης της εισόδου της Επανομής. Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος σηκώνει σημαντικούς κυκλοφοριακούς φόρτους στην περιοχή, ενώ το έργο της ανάπλασης της εισόδου της Επανομής είναι κομβικής σημασίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θεωρούνται από το δήμο κρίσιμες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τα έργα σχετικά με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης της Περαίας και των Νέων Επιβατών, το νέο εξωτερικό δίκτυο Δ.Ε. Θερμαϊκού και το ταχυδιυλιστήριο της Δ.Ε.Η.Α. του Δήμου Θερμαϊκού που είναι επίσης ένα από τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητράκας δεσμεύτηκε σχετικά με το αίτημα του δημάρχου για τη συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης σχετικά με τα οδικά έργα στην είσοδο της Επανομής και εξέφρασε τη στήριξή του στις ενέργειες του Δημάρχου για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του δήμου Θερμαϊκού και ειδικότερα του νέου ταχυδιυλιστηρίου το οποίο θα είναι το πρώτο αντίστοιχο στην ευρύτερη περιοχή του Νομού και το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας του νερού για τους κατοίκους της περιοχής.

Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου

Χτες ο κ. Μητράκας συναντήθηκε με το δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, παρουσία του αντιπροέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Φίλιππου Γκανούλη, για το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στη συνάντηση και την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο χώρο συζητήθηκε η προοπτική αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει ο δήμος, ώστε αυτό να αποδοθεί στους πολίτες ως ένας σημαντικός ελεύθερος χώρος πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Αύριο Τετάρτη θα γνωμοδοτήσει η Μητροπολιτική Επιτροπή, με το σχέδιο που αναμένεται να εγκριθεί να περιλαμβάνει εκτός από αξιοποίηση των κτηρίων για πολιτιστικές δραστηριότητες και κολυμβητήριο, πάρκινγκ και χώρους περιπάτου.