Skip to main content

Συνάντηση Οικονόμου-Ζέρβα: «Η κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισκέφθηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα - Τι συζήτησαν

Λίγο πριν την ενήμερωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ενημερώσης και Επικοινωνία Δημήτρη Γαλαμάτη, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχείο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής για την πόλη, καθώς και, όπως επισημαίνεται, κοινές πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής και της Πολιτείας, για να ξεπεραστούν μείζονα προβλήματα, όπως συνέβηστην περίπτωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, αλλά και του νέου γηπέδου του ΠΑΟ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη σειράς παρεμβάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση στο επίπεδο των χρηματοδοτήσεων.

Από την πλευρά του κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που αναδύονται στη Θεσσαλονίκη στους τομείς της τουριστικής προβολής, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

«Ήταν μια συνάντηση πολύ παραγωγική στην οποία αναδείχτηκε για μια ακόμη φορά αφενός μεν το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, τα τρία τελευταία χρόνια, για τη Θεσσαλονίκη και αφετέρου ένα σύγχρονο υπόδειγμα λειτουργίας και συνεργιών Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Κυβέρνησης, η οποία προβάλει τεκμηριωμένα αιτήματα κυβερνητικής στήριξης πόλεων και περιοχών στη βάση ολοκληρωμένων σχεδίων και συγκροτημένων στρατηγικών και προτάσεων», σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνησή μας επενδύει στην ανάπτυξη της Μακεδονίας, επενδύει στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, θεωρεί την ανάπτυξη αυτή βασικό πυλώνα της εθνικής μας σε στρατηγικής. Ταυτόχρονα, μέσα από τις παρεμβάσεις μας αυτές αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και δίνονται ευκαιρίες απασχόλησης στη νεολαία, αλλά και στις παραγωγικές ηλικίες της περιοχής».