Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το κόστος παραγωγής και η χάραξη εθνικής πολιτικής για προϊόντα ΠΟΠ όπως είναι το τυρί και το γιαούρτι.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, οι σημαντικές προοπτικές εξέλιξης του κλάδου και οι παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν προς την κατεύθυνση της κτηνοτροφικής ανάπτυξης ήταν τα σημαντικότερα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο βουλευτής της ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου με το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.  

Στη συζήτηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Κ. κ. Παναγιώτη Πεβερέτο, τους Αντιπροέδρους του Συνδέσμου κ. Χρήστο Τσομπάνο και κ. Γιώργο Διδάγγελο και τον Σύμβουλο Διοίκησης κ. Βασίλη Παρόλα, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, όπως του τα έθεσαν οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Κ.

Ειδικότερα, ο διάλογος περιστράφηκε γύρω από την ανάπτυξη βιώσιμης, ισχυρής και ανταγωνιστικής παραγωγικής βάσης της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, ενώ τέθηκαν υπόψη του αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και για την εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των κτηνοτρόφων, με στόχο την ενίσχυση βιωσιμότητας του κλάδου.

Ο κ. Καράογλου άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τα ζητήματα, ενώ εστίασε στην ανάγκη προώθησης του συνεργατισμού των κτηνοτρόφων, καθώς επίσης και στην καθοριστική συμβολή τους στη χάραξη εθνικής πολιτικής για προϊόντα ΠΟΠ όπως είναι το τυρί και το γιαούρτι.

Όπως επισήμανε ο κ. Καράογλου, μετά το τέλος της συνάντησης: «Προέρχομαι και εγώ από αγροτική οικογένεια. Έτσι γνωρίζω εκ πείρας ότι η ευλογημένη ελληνική γη εμπεριέχει το σπόρο της ανάπτυξης, χάρη στον οποίο θα ανθίσει η ελληνική οικονομία, θα βελτιωθεί το επίπεδο κατάρτισης των απασχολούμενων στη γεωργία και θα καρπίσουν νέες θέσεις εργασίας. Επενδύοντας στη γη, επενδύουμε στο παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, βοηθώντας να αναπτυχθεί ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο.

Σε ό,τι με αφορά ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των κτηνοτρόφων μας, διότι ασκούν ένα επάγγελμα οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες του οποίου είναι για λίγους, αφού απαιτεί αφοσίωση 365 ημέρες το χρόνο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ