Skip to main content

Συνάντηση Κασαπίδη - Παπαθανάση για τα νομοσχέδια που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για τα θέματα της Δυτικής Μακεδονίας

Με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «με σκοπό την ενημέρωση για τρία σημαντικά νομοσχέδια που αναμένεται να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο κτήριο της ΖΕΠ, συμμετείχαν οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, τα επιστημονικά και εμποροβιοτεχνικά επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπηρεσιακά στελέχη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης  καθώς και ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, από την επίσκεψη του αναπληρωτή  υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση». Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως «τα τρία σημαντικά Νομοσχέδια που αφορούν, τις στρατηγικές επενδύσεις ,την απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που προβλέπει ειδικά θεματικά καθεστώτα στήριξης, αποτυπώνουν Αναπτυξιακό Χαρακτήρα στην Δυτική Μακεδονία. Έχουμε πολλά χρόνια, να δούμε τέτοιες διατάξεις που στοχευόμενα και με ακρίβεια θα βοηθήσουν τις επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει η Περιφέρειά μας».

Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «υπενθύμισε στον υπουργό τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, να εφαρμοστεί  η ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης σε όλα τα υπουργεία για τη Δυτική Μακεδονία» και σημείωσε ότι «θα πρέπει να τακτοποιηθεί η κυριότητα των εδαφών της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου καθώς και να αποσαφηνιστεί το θέμα σχετικά με τα εδάφη του Ορυχείου Αμυνταίου, εάν θα περιλαμβάνονται στην εταιρία που θα συστήσει το Ελληνικό δημόσιο ή στην περιουσία  της ΔΕΗ».