Skip to main content

Την ανάγκη για προσλήψεις διασωστών του ΕΚΑΒ τόνισε ο Κούβελας στον Πλεύρη

Με τον υπουργό Υγείας συναντήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης - Δίνουν μάχη οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δήλωσε

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η επιβαρυμένη κατάσταση της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας λόγω της μεγάλης διασποράς του COVID- 19.

Ο κ. Κούβελας μετέφερε στον υπουργό τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς αλλά και τις ανησυχίες τους για την επόμενη μέρα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε συνάρτηση με την ασφυκτική πίεση που δέχεται, για ακόμη μια φορά, το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί έντονη ανησυχία στον κόσμο. Ευτυχώς, οι γιατροί και νοσηλευτές μας δίνουν καθημερινά τη μάχη ξεπερνώντας εαυτούς».

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε ότι «η αύξηση των κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη σε 270 σήμερα, από 145 που ήταν το 2019 και οι προσλήψεις μονίμων κι επικουρικών γιατρών καθώς και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν δώσει μεγάλη ανάσα στη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Πλεύρης, συμμερίζεται την κόπωση που έχει καταβάλει τους πολίτες, και ξεκαθάρισε ότι το σύστημα υγείας αντέχει στη Θεσσαλονίκη καθώς πλέον λειτουργούν όλες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ότι το σχέδιο του υπουργείου για τη μάχη κατά της πανδημίας είναι πλήρες, συμπεριλαμβάνει δε και τη συστράτευση ιδιωτών γιατρών και κλινικών του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Κούβελας ενημέρωσε τον υπουργό για τις ελλείψεις που έχει το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι «είναι ανάγκη να προσληφθούν διασώστες ορισμένου χρόνου αλλά για μεγαλύτερη διάρκεια από 3 + 3 μήνες».

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης μετέφερε επίσης τα αιτήματα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας για την ένταξη τους στα «βαρέα και ανθυγιεινά», την ισοτιμία των πτυχίων των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ και την άμεση ενίσχυση του συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, αξιοποιώντας την εμπειρία των επικουρικών που ήδη υπηρετούν σήμερα.