Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συνάντηση με Μητσοτάκη ζητά η Κίνηση Πολιτών για τα αρχαία

Ανοιχτή επιστολή της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούν συνάντηση μαζί του

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προκειμένου να του εκθέσουν τις θέσεις της για το ζήτημα του σταθμού Βενιζέλου. του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η Κίνηση Πολιτών απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό με τη ευκαιρία της παρουσίας του αύριο στη Θεσσαλονίκη και της ενημέρωσής του σχετικά με τα θέματα του μετρό.

«Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2019, όταν επιστήμονες, ενεργοί πολίτες και προσωπικότητες της πόλης αισθάνθηκαν την ανάγκη να προστατέψουν από την απομάκρυνσή τους τα μοναδικά και διεθνώς αναγνωρισμένης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν στις ανασκαφές του Μετρό και συγκεκριμένα στο σταθμό "Βενιζέλου".

»Η Κίνηση Πολιτών εκπροσωπεί σήμερα πάνω από 10.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, ύστερα από τη σχετική απόφαση για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, που οδηγούν στην απώλεια της αυθεντικότητας των μοναδικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου, όπως τεκμηριωμένα και με σαφήνεια προβλέπουν και επισημαίνουν έγκριτοι επιστήμονες και βυζαντινολόγοι από τον ελληνικό και διεθνή χώρο.

»Με την πεποίθηση ότι η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης, θα σας παρακαλούσαμε να μας δώσετε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε δια ζώσης για το ζήτημα του Σταθμού της Βενιζέλου και των αρχαιοτήτων ώστε να μην απωλέσει η Θεσσαλονίκη ένα παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικό εύρημα», σημειώνεται στην ανοιχτή επιστολή.