Skip to main content

Συνάντηση με Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου θέλει ο Ζελένσκι

Ως τον μόνο Ρώσο αξιωματούχο με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μόνος Ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο είναι πρόθυμος να συναντηθεί με ένα και μόνο θέμα στην ατζέντα – τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω βίντεο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, είπε επίσης ότι ο προγραμματισμός οποιουδήποτε είδους συνομιλιών με τη Ρωσία γίνεται όλο και πιο δύσκολος, στη σκιά όσων χαρακτήρισε ως στοιχεία για ρωσικές ενέργειες εναντίον αμάχων.

Δήλωσε επίσης ότι οποιαδήποτε πρόθεση ανάκτησης της χερσονήσου της Κριμαίας με τη βία, θα προκαλούσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

Ολένα Ζελένσκα: Αδιανόητη «φρίκη» προκάλεσαν οι ρωσικές δυνάμεις

Παράλληλα, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα κατήγγειλε τη Δευτέρα, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την αδιανόητη «φρίκη» που προκάλεσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη χώρα της, την ώρα που η Μόσχα από την πλευρά της έκανε λόγο για «πολιτικοποίηση» του ΠΟΥ.

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία «έδειξε μια φρίκη που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε» είπε η Ολένα Ζελένσκα στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στην οποία μετέχουν οι χώρες μέλη του. «Ο ΠΟΥ έχει δεσμευτεί να προστατεύει τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, εκείνα της ζωής και της υγείας» αλλά «σήμερα, παραβιάζονται στην Ουκρανία», είπε, μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης.