Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Τον ενημερώνει για τουρκικές προκλήσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις

Κλιμακώνει την αντίδρασή της η Αθήνα απέναντι στις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Το θέμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στο γεύμα που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το protothema.gr η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον Ντόναλντ Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσε», η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργοποιεί τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα. Αρχικά έθεσε το θέμα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον ιταλό ομόλογο του Αντόνιο Κόντε στην Ρώμη. Χθες ενημέρωσε με τηλεφωνική του συνομιλία τον πρόεδρο τη Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.