Skip to main content

Χωρίς λύση η συνάντηση γονέων με Μπακογλίδη για τους 71 μαθητές

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς θα ζητήσει συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας παρουσία των γονέων των μαθητών του 10ου Γυμνασίου.

Χωρίς να υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 71 μαθητές του 10ου Γυμνασίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στην Καλαμαριά, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινηθούν στο 5ο Λύκειο στην περιοχή του Βότση και όχι στο κοντινό τους 3ο Λύκειο ολοκληρώθηκε η συνάντηση γονέων με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη.

Ο κ. Μπακογλίδης τόνισε στους γονείς, που νωρίτερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου το πρόβλημα. Παράλληλα, είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολο Αποστολίδη παρουσία των γονέων, χωρίς, όμως να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτή.

Οι γονείς των μαθητών επιμένουν, πάντως, ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του δήμου, καθώς η σχολική στέγη είναι δική του αρμοδιότητα. Υποστηρίζουν, δε, ότι το ζήτημα στέγασης των μαθητών στο συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου δεν προκλήθηκε εξαιτίας του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης, όπως είπε ο δήμαρχος στη Voria.gr.

Σύμφωνα με τους γονείς, δύο αίθουσες στο 3ο Λύκειο καταργήθηκαν γιατί δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό ασφάλειας από την Πυροσβεστική.

«Προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στέγασης των μαθητών η διευθύντρια του 3ου Λυκείου ζήτησε με έγγραφο στον Δήμο να παραχωρηθούν δύο αίθουσες στο 3ο Γυμνάσιο, κάτι που ο δήμος αρνήθηκε», επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μελίνα Θεοδοσιάδου.

Για αυτό τον λόγο, οι μαθητές θα κληθούν να πάνε από τη νέα σχολική χρονιά στο 5ο Λύκειο στην περιοχή του Βούτση, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινούνται σε καθημερινή βάση σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και επιπλέον να διασχίζουν δύο μεγάλους οδικούς άξονες, (Αδριανουπόλεως και Εθνικής Αντιστάσεως) με αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση. Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Μπακογλίδης δήλωσε στους γονείς ότι ουδέποτε έλαβε τέτοιο έγγραφο.

Μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία και να καθοριστούν τα όρια των Λυκείων. Σύμφωνα με τον ίδιο αφού υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και όλα τα στοιχεία η Επιτροπή Παιδείας θα συνεδριάσει για να προτείνει λύσεις «με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών».

Για το θέμα της χρήσης αιθουσών από ένα σχολείο σε κτήριο άλλου, ο κ. Μπακογλίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πρόταση – αίτημα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημείωσε τέλος πως για το θέμα θα επιδιώξει συνάντηση μετά τις εκλογές με τον προϊστάμενο της  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Αποστολίδης και τους γονείς.

Οι γονείς πάντως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα και ακόμη και να κατασκηνώσουν έξω από το δημαρχείο όταν θα τελειώσουν οι εξετάσεις των παιδιών.