Skip to main content

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: «Το βασικό είναι να σωθεί η κοινωνία»

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «η ενημέρωση και η καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου»

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της νομαρχιακής επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήταν «η ενημέρωση και η καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου».
Ο κ. Φιλιπππίδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει χαθεί πλέον η ελπίδα και φοβάται πως η κοινωνία οδηγείται προς μία έκρηξη οργής, η οποία μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά εξέγερσης. Και αυτό θα το πληρώσει ο εμπορικός κόσμος που η περιουσία του, δηλαδή τα καταστήματα, βρίσκεται στον δρόμο».

Αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου και τόνισε επανηλημένα πως τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνον το ίδιο το πολιτικό σύστημα». «Εμείς ζούμε από το περίσσευμα του καταναλωτή. Από ό,τι μένει αφού εξυπηρετήσει τις βασικές του ανάγκες. Όταν αυτό είναι αρνητικό, ο κόσμος δεν έχει να καταναλώσει», συμπλήρωσε.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε »στα κόκκινα δάνεια, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν γίνει ξαφνικά όλοι οι Έλληνες απατεώνες και μπαταξήδες, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν. Στάθηκε ακόμη σε μια σειρά από θέματα όπως τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και τον αποκλεισμό πολλών εμπόρων από τα δάνεια λόγω Τειρεσία».

Συμπυκνώνοντας τα αιτήματα του κλάδου των εμπόρων, ζήτησε, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

- Να προστατευτούν οι δανειολήπτες με νόμο για τα κόκκινα δάνεια

- Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος

- Να μην υφίστανται οι κατασχεμένοι λογαρισμοί

- Να δοθούν μικροδάνεια για να σωθούν οι μικρές επιχειρήσεις

- Να μηδενιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

«Βέβαια το βασικό είναι να σωθεί η κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως εάν δε συμβεί αυτό τότε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά αλλά χωρίς πελάτες.

Καταληκτικά ο κ. Φιλιππίδης αναφέρθηκε «και στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις 100 δόσεις, "ο οποίος έσωσε κόσμο"», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-πσ.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκφράστηκε η συμπαράσταση του κόμματος προς τον εμπορικό κόσμο και δόθηκε η υπόσχεση πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κινηθεί κοιβουλευτικά προς την κατεύθυνση της επίλυσής τους. «Και φυσικά η αυριανή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα σκύψει επάνω στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και θα δώσει λύσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συμμετείχαν ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καθώς και τα μέλη της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήτος Δουίτσης και Γιάννης Κωτίδης.