Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το έργο «Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Νέας Προποντίδας» προϋπολογισμού 18.5 εκατ. ευρώ.

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο συναντήθηκαν ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς και ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Σαρόγλου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του δήμου Νέας Προποντίδας.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν:

  • Η πορεία των εργασιών των 3ου, 4ου και 5ου Νηπιαγωγείων Ν. Μουδανιών, καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Καλλικράτειας.
  • Το έργο: «Αποστράγγιση ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας», που έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (αρχικά στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι). Πρόκειται ένα σημαντικό έργο με προϋπολογισμό 12.300.000 €, που στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση όλου του παραλιακού μετώπου. Υποβλήθηκε ως πρόταση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος.
  • Για το έργο «Βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη αστικών περιοχών του Δήμου Νέας Προποντίδας» προϋπολογισμού 18.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, που εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Η πρόταση υπεβλήθη και σε αυτή την περίπτωση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φορέας υλοποίησης θα είναι ο Δήμος.
  • Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του και η κοινή προσπάθεια:

- Για την εξασφάλιση της έγκρισης από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», προαπαιτούμενο για την υποβολή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του έργου: “Προστασία και ανάδειξη του διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας”.

- Για την επέκταση του λιμανιού των Ν. Μουδανιών μέσα από την ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

- Για την προώθηση των κατατεθειμένων αιτημάτων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με παραχωρήσεις κτιρίων ή εκτάσεων για αξιοποίηση από τον Δήμο.

«Ήταν μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση με καλούς συνεργάτες αλλά και φίλους, που νιώθουμε ότι είναι πάντα δίπλα στα προβλήματά μας· πάντα πρόθυμοι και πάντα ακούραστοι.  Με την ευκαιρία εξέφρασα και τις ευχαριστίες μου για τα έργα, που ήδη έχουν ενταχθεί μέσω της Περιφέρειας για τον Δήμο μας, έργα ιδιαιτέρως σημαντικά, που λύνουν το ζήτημα των πλημμυρικών φαινομένων στο παραλιακό μέτωπο αλλά και συμβάλλουν σημαντικά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ