Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Στη συνάντηση του κ. Μπακούρα με τον κ. Παπστεργίου συζητήθηκε η περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου και η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου και του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και τη βελτίωση του περιβάλλοντος με την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσε για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, που στοχεύει στην υλοποίηση προηγμένων υποδομών για την επίτευξη της μέγιστης διείσδυσης του φυσικού αερίου σε όλο και περισσότερους δήμους.

Η συνεπής υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ οδηγεί στην αυξανόμενη χρήση του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα την βελτίωση  της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην ανάκαμψη της οικονομίας σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο για τη χώρα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς περιορίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου, υποστηρίζοντας την επίτευξη των εθνικών και κοινοτικών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει μελέτες μέτρησης και μείωσης εκπομπών μεθανίου στην ατμόσφαιρα κατά τη δραστηριότητα διανομής φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μεταβαίνει στον ολικό ψηφιακό μετασχηματισμό, με στόχο τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς του χρήστες διανομής, τους τελικούς καταναλωτές και την ασφαλή και αδιάλειπτη διανομή του φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργίου ενημερώθηκε ότι ειδικά για την πόλη των Τρικάλων, η διείσδυση του φυσικού αερίου ανέρχεται στο 62% του πληθυσμού και σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπονται επενδύσεις που ξεπερνούν τα  7,4 εκατ. € για τον δήμο Τρικκαίων, μέχρι το 2025.  

Ο κ. Παπαστεργίου πρότεινε να αξιολογηθούν και νέες περιοχές του δήμου ώστε να ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι πραγματοποιούνται συντονισμένες ενέργειες μεταξύ του δήμου και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη βέλτιστη αποκατάσταση των έργων κατασκευής του δικτύου διανομής.