Skip to main content

Συνάντηση Ζαχαράκη - Αντωνίου: Στόχος o τουρισμός 365 μέρες τον χρόνο

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα και οι προοπτικές που υπάρχουν για τον θεματικό τουρισμό

Συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Εν όψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σχεδιασμό σε επίπεδο Βορείου Ελλάδας και στις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου η χώρα μας να δεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες.

Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, μία πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, ο επιταχυνόμενος ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα, ο αυξημένος αριθμός των τεστ καθώς και η προετοιμασία, που γίνεται για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία ασφαλή τουριστική περίοδο.

Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα και οι προοπτικές που υπάρχουν για τον θεματικό τουρισμό.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου, «στόχος μας είναι τουρισμός 365 μέρες το χρόνο.»