Skip to main content

Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ: Δεν έφυγε ο αστυνομικός που προκάλεσε το τροχαίο στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης είπε ότι αστυνομικός δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει ατύχημα.

Για το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη έξω από τη Βουλή, μεταξύ υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που οδηγούσε αστυνομικός που ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, και μιας μοτοσικλέτας, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονο μοτοσικλετιστή ο οποίος είναι κλινικά νεκρός, μίλησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Νιώθω δίπλα στην οικογένεια. Είναι ένα τροχαίο ατύχημα, γίνεται προανάκριση και δικογραφία» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Ο αστυνομικός κατέβαινε τη Βασιλίσσης Σοφίας και πήγε να μπει αριστερά στη Βουλή. Δεν έχω καταλάβει, εκεί σε αυτό το δρόμο γιατί να μπαίνουν αριστερά στη Βουλή από την Βασιλίσσης Σοφίας. Δεν υπάρχει φανάρι εκεί. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Εκθέτει την αστυνομία, τον τροχονόμο που βάζουν εκεί για να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Γίνεται ένα μεγάλο λάθος που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια δεν κάνει κάποιος για αυτό. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μου είναι αδιανόητο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον αστυνομικό που προκάλεσε το ατύχημα υπογράμμισε ότι «δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ατύχημα. Κάποιοι συγχέουν την αστυνομική βία με αυτό το περιστατικό. Είναι ένα τροχαίο ατύχημα, λυπηρό».

Συμπλήρωσε δε ότι ο αστυνομικός που προκάλεσε το ατύχημα δεν έφυγε από το σημείο αλλά «έβαλε το αυτοκίνητο μέσα και γύρισε».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «υπάρχουν κάμερες με φοβερή ευκρίνεια στο σημείο. Από τις κάμερες μπορούν να δουν τι έγινε. Δεν ξέρω αν υπήρχε τροχονόμος και έκανε ρύθμιση και το παιδί δεν είδε τον τροχονόμο. Γιατί όταν υπάρχει τροχονόμος δεν ισχύει η σηματοδότηση. Από ότι ακούω το παιδί πέρασε με πράσινο».

Αναφορικά με τον τροχονόμο που τραμπούκισε έναν διερχόμενο διανομέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ο κ. Καλλιακμάνης ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν υπήρχε κανένας λόγο ο αστυνομικός να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. Όταν ένα παιδί είναι κάτω και ψυχορραγεί. 52.000 άνθρωποι στην Αστυνομία. Μεμονωμένα περιστατικά τα καταδικάζουμε όλοι» δήλωσε.

«Θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη. Είμαστε εντεταλμένοι να προστατεύουμε και να υπηρετούμε τον πολίτη. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για υπέρμετρη βία ούτε για άσκηση εξουσίας ούτε για τίποτα άλλο. Γιατί πέρα από την στοχοποίηση, κινδυνεύουμε να απομονωθούμε από τους πολίτες και την κοινωνία. Και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορεί να συμβεί για τον ίδιο τον πολίτη και τους θεσμούς μας» υπογράμμισε.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi