Skip to main content

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου

Η πρόσφατη σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχής της Νίσυρου θεωρείται ως μετασεισμική δραστηριότητα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων.

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου. Ο σεισμός σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε στις 18:44 και ήταν ισχύος 4,2 βαθμοί Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 25 χλμ. ΝΝΔ της πόλης της Νισύρου.

Η σεισμική δόνηση έγινε ελάχιστα αντιληπτή από τους κατοίκους του νησιού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος που επεσήμανε ότι δεν έχει προκληθεί καμία ζημιά στο νησί ούτε και προκλήθηκε ανησυχία , αφού δεν έγινε αντιληπτή από τους περισσότερους κατοίκους του νησιού.

Σημειώνεται ότι από το ίδιο επίκεντρο, υπήρξε σήμερα στις 1:30 μετά τα μεσάνυκτα ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να υπάρξουν ζημιές.

Η πρόσφατη σεισμική δόνηση θεωρείται ως μετασεισμική δραστηριότητα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων που παρακολουθούν την περιοχή τις τελευταίες ώρες.