Skip to main content

Συνεχίζεται ο χορός των Ρίχτερ στη Θεσσαλία- Υψηλή η επιφυλακή

Ο εγκέλαδος συνεχίζει να υπενθυμίζει την παρουσία του στους κατοίκους του Τυρνάβου και της Ελασσόνας. Τι θα γίνει με τη μετασεισμική ακολουθία.

Μεγάλη είναι η ανησυχία στη Θεσσαλία αφού η γη συνεχίζει να βράζει, αφού μετά τον κύριο σεισμό της περασμένης Δευτέρας, ο χθεσινοβραδινός μετασεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενέτεινε τον προβληματισμό σε κατοίκους, τοπικές αρχές και φυσικά τους σεισμολόγους.

Οι επιστήμονες βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς τα 5,9 Ρίχτερ ήταν ένας σεισμός που δεν περίμεναν και όπως τονίζουν δεν πρόκειται για μετασεισμό των 6 Ρίχτερ, αλλά για έναν νέο σεισμό ο οποίος μάλιστα προήλθε από ένα νέο ρήγμα το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι τώρα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα στο protothema.gr, όπου επισημαίνει πως η χθεσινή δόνηση «είναι ξεχωριστός σεισμός μ' αυτή την έννοια, αλλά παραμένει στη μετασεισμική ακολουθία. Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή την εξέλιξη, ιδιαίτερα στην περιοχή βόρεια του χωριού Αμούρι».

Την ίδια ώρα, Κώστας Παπαζάχος προμηνύει μια συνέχεια μετασεισμών, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι τελευταία εξέλιξη ήταν η δόνηση των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή στις 12.00, επιβεβαιώνοντας τους σεισμολόγους

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Προβλήματα αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Μεσοχώρι, στη Μαγούλα και στο Αμούρι, όπου δεν υπάρχει ρεύμα.

Μέχρι χθες είχαν γίνει 294 αυτοψίες στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στο Ζάρκο, στη Μαγούλα, στο Τύρναβο , στη Ραχούλα, Μάνδρα και Αμυγδαλέα από τις οποίες προέκυψαν ότι 176 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα ενώ τα 88 κατοικήσιμα.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και άλλων πενήντα μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών.