Skip to main content

Συνεδρίαση G20: Ηχηρές αποχωρήσεις πριν ανέβει στο βήμα ο Ρώσος αντιπρόσωπος

«Οι δημοκρατίες του κόσμου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση και τα εγκλήματα πολέμου», δήλωσε η Φρίλαντ

H Καναδή υπουργός Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ δήλωσε σήμερα ότι αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της G20 στην Ουάσιγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της συμμετοχής της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

«Οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον αφορούν την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομίας — και η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε μέσω Twitter προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει.

«Οι δημοκρατίες του κόσμου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση και τα εγκλήματα πολέμου. Σήμερα ο Καναδάς και ορισμένοι δημοκρατικοί εταίροι μας αποχώρησαν από την ολομέλεια της G20 όταν η Ρωσία ζήτησε να παρέμβει», δήλωσε η Φρίλαντ, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Λεμέρ και άλλοι είναι ανάμεσα σε αυτούς που αποχώρησαν από τη σύνοδο της «Ομάδας των 20» πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, πριν πάρει τον λόγο ο Ρώσος αντιπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters